Aroma Touch

De AromaTouch is het aanbrengen van etherische olie op de rug en voeten. De techniek combineert een zachte aanraking met de kracht van etherische  oliën. AromaTouch is een uitstekende manier om gevoelens van stress te verminderen en om ontspanning te bevorderen.

De aromatouch geeft een fijne wellness ervaring. De oliën die gebruikt worden, zijn uitgekozen vanwege hun unieke eigenschappen. De techniek en de olien versterken elkaars werking en hebben op die manier een positief effect op je lijf en je emoties.


Hoe werkt aromatouch?

Aanraking begint al in de baarmoeder en is heel belangrijk voor je welzijn. Door aanraking en contact ontstaat verbinding. Ook zorgt aanraking voor het loslaten van een heel scala aan neurotransmitters en hormonen die je welbevinden bevorderen.

 

Zachte aanraking activeert de afgifte van oxytocine (vaak aangeduid als het 'liefdes-' of 'knuffelhormoon'), verlaagt de hartslag en bloeddruk en heeft een gunstige invloed op meerdere andere stressgevoelige systemen in je lijf. Het werkt twee kanten op. Het heeft deze invloed op diegene die wordt aangeraakt, maar ook op diegene die de aanraking initieert. Een aromatouch is dus net zo krachtig voor de ontvanger als voor de gever.


Aroma is een belangrijk onderdeel van de AromaTouch-techniek omdat het onmiddellijk krachtige emotionele, fysiologische en biochemische reacties oproept.

Dit hele proces "doet" ons lichaam in een paar milliseconden.

 

  1. We ruiken iets en onze hersenen krijgen een seintje
  2. Er volgt een emotionele reactie
  3. De reactie zorgt voor het aanmaken van neurotransmitters
  4. Deze stofjes zorgen voor een fysieke reactie in je lijf. Bijvoorbeeld een verandering in je bloeddruk, je ademhaling, en je hartslag

Welke oliën gebruik ik bij een aromatouch?

De etherische oliën balance, lavendel, melaleuca, onguard, aromatouch, deep blue, wild orange en peppermint worden gebruikt bij een aromatouch. Gefractioneerde kokosolie wordt gebruikt om de etherische olien te verdunnen, om de oliën gemakkelijk over de rug, handen en voeten te verspreiden en zorgt voor betere opname.

Lees verder wat de werking van de oliën is van de oliën die gebruikt worden bij de aromatouch.

 

Balance    

Gebruik om stress en angstige gevoelens te verminderen. Het frisse en houtachtige aroma van doTERRA Balance Aardende Blend is een perfecte olie voor als je een beetje harmonie in je leven nodig hebt. Spar, Ho Hout, Wierook, Blauw Boerenwormkruid en Blauwe Kamille combineren perfect met gefractioneerde kokosolie. Ze hebben een verleidelijke geur die rust, ontspanning en welzijn bevordert. Breng Balance ‘s ochtends aan onder je voeten voor het bevorderen van kalme gevoelens.

 

Lavendel   

Verzacht een rode, droge huid. Bij inname kan lavendel angstige gevoelens verminderen en zorgen voor een rustige slaap* of verlichting geven bij spanningen*. Gebruik ter verzorging als er pollen in de lucht zijn.

 

Melaleuca  

Bevordert reiniging en zuiverheid. Deze olie houdt emotionele vampiers op een afstand – ken je grenzen en geef ze aan! Melaleuca (teatree) staat bekend om zijn reinigende en verjongende werking op de huid en bevordert een gezonde immuunfunctie bij intern gebruik.* Daarnaast beschermt teatree, bij intern gebruik, tegen seizoensbedreigingen.*

 

On Guard  

Een heerlijke olie en geur om te gebruiken voor het schoonmaken van je huis/kantoor. Het is een olie met een prettige kruidige geur, die je ook kunt gebruiken in je diffuser. Deze fantastische mix beschermt je tegen bedreigingen uit je omgeving.* Deze beschermende olie mix is dus perfect voor de aromatouch.

 

AromaTouch 

Deze mix van heerlijke oliën is tegelijk verkwikkend en ontspannend. Het helpt om spanningen te verlichten. De geur geeft een extra dimensie aan een verzachtende touch en zorgt ervoor dat de aromatouch als extra ontspannend wordt ervaren. De geur is schoon, fris en muntachtig. De ingrediënten van aromatouch zijn cypres, pepermunt, marjolein, basilicum, grapefruit en lavendelolie.

 

Deep Blue

Deep Blue is perfect voor een rustgevende touch na een lange dag werken. Fijn voor je handen, nek en polsen als je lang achter de computer hebt gezeten. Heerlijk voor spieren, gewrichten en botten. Daarnaast is het een favoriet van sporters en senioren en fijn om te gebruiken voor en na het sporten of bij incidentele ongemakken. Emotioneel is deep blue de “olie van overgave” De olie helpt je om te leren accepteren. Hij geeft je de boodschap langs de pijn heen te kijken en om te proberen de les te begrijpen die het leven je brengt. Focus niet op de symptomen, maar accepteer ze. Deep Blue helpt je je hoofd koel houden en geeft ondersteuning als je wegloopt van emotionele uitdagingen.

 

Wild Orange  

Wilde sinaasappel essentiële olie (Wild Orange) wordt koud geperst uit de schil. Dit is een van de best verkopende essentiële oliën van doTERRA vanwege het stimulerende aroma en de vele gezondheidsvoordelen.* Wild Orange bevat veel monoterpenen, waardoor het stimulerende en zuiverende eigenschappen heeft. Deze olie is daardoor ideaal om een gezonde functie van het immuunsysteem te ondersteunen.* Wild Orange kan dagelijks worden ingenomen om het lichaam* te reinigen of gebruikt worden als natuurlijk reinigingsmiddel om oppervlakken schoon te maken. Als je Wild Orange in je diffuser gebruikt, geeft hij de geest en het lichaam energie. Wild Orange versterkt elke essentiële oliemix die je bedenkt met een fris, zoet en verfrissend aroma. Het is een perfecte olie om te gebruiken om zelf je diffusermixen te maken. 

 

Peppermint  

Pepermunt is een heerlijke smaakmaker en helpt bij een frisse adem. Je kunt deze olie gecombineerd met andere oliën ook gebruiken in je diffuser. Natuurlijk is dit een super olie voor aromatouch. De olie ondersteunt de spieren en ondersteunt een goede doorbloeding. Gebruik van de olie kan zorgen voor een verwarmend of een koelend effect.

 

Kokosolie  

Gefractioneerde kokosolie is vloeibare kokosolie, verkregen door verhitten en afkoelen, waardoor je vetten kunt scheiden en daarna het vloeibare deel gebruikt. Je verhit het vet en laat het langzaam afkoelen. Omdat de verschillende vetzuren op verschillende momenten stollen, kun je ze dan van elkaar scheiden. Gefractioneerde kokosolie is dus een “fractie” of deel van de kokosolie. Normaal kokosvet is hard. Dit komt door het laurinezuur dat erin zit. Dit stofje stolt bij 25 graden. En hard kokosvet is niet handig te gebruiken voor massages. Je kunt het ook niet goed mengen met etherische olie. Wil je dat wel, dan moet je kokosvet au bain-marie verwarmen en op die manier je mixen maken. Het voordeel van gefractioneerde kokosolie: het geeft geen vlekken. Ik vind het een ideale massageolie en het is mijn top basisolie. Gefractioneerde kokosolie wordt vaak afgekort als FCO.