Chakra Healing 

Chakra healing is het balanceren van de chakra’s, hierdoor wordt verstoorde energie weggenomen en wordt het lichaam, de geest en de energieën in en rond ons terug in balans gebracht. Chakra healing is geen medicijn op zich, maar het leidt naar inzicht, bewustzijn en het leren luisteren naar je lichaam en geest.

Chakra healing en energie

Alles is energie. Van een grasspriet tot het universum is alles energie. In het lichaam van een mens en dier zijn energiepunten aanwezig die chakra’s worden genoemd. Van die honderden energiepunten zijn er zeven die de belangrijkste, en bekendste, rol spelen in je energiehuishouding.

 

 

Chakra healing voor algehele gezondheid

Als deze zeven chakra’s allemaal in verbinding staan en in balans zijn met elkaar, ben je gezond in je lichaam, je geest, je mentale, energetische en spirituele zijn. Chakra’s nemen energie op en geven energie af via de energiebanen die door een lichaam stromen. Ze zijn dus altijd in beweging en hebben een grote invloed op het evenwicht. Als ze goed functioneren, kun je evenwichtig leven. Maar wanneer een van de chakra’s dichtzit, geblokkeerd is of juist overactief, kan dit leiden tot psychische en fysieke klachten. Dan kan chakra healing heel welkom zijn en de klachten verminderen of zelfs wegnemen. 

 

 

Balans

Het is van belang om de zeven hoofdchakra’s in balans te houden. Door chakra healing kunnen klachten worden aangepakt. Bij chakra healing kun je denken aan een Reiki behandeling en het inzetten van methodieken zoals edelstenentherapie.

 

 

Een chakra healing

Bij een chakra healing kun je op een stoel zitten, met je ogen dicht. De therapeut zal allereerst een scan uitvoeren, om te kunnen voelen hoe de zeven hoofdchakra’s functioneren. Dit doen ze bijvoorbeeld door op een korte afstand van je lichaam met hun handen elke chakra af te gaan. Een chakra kan warm of koud aanvoelen, een bepaalde kleur hebben, draaien met de klok mee of juist tegen de klok, stilliggen, blazen of trekken. Nadat alle chakra’s zijn gescand, worden de chakra’s die niet goed in balans zijn met elkaar of die niet goed functioneren, behandeld met intuïtieve therapie, handoplegging, magnetiseren of Reiki.

 

 

Herboren met een chakra healing

Door deze methodes kunnen de disfunctionele chakra’s weer goed gaan werken, en dat voel je! Een chakra healing werkt lang door en is niet alleen helend, maar kan ook zeer ontspannend zijn. Door je tijdens de healing alleen maar op je innerlijk te focussen, maak je je hoofd leeg en worden blokkades weggenomen. Je voelt je als herboren!

 

 

Chakra healing sessie:

  • Één chakra naar keuze behandelen doormiddel van yoga, meditatie en reiki en of zelfstudie van afgenomen chakra. 

 

Chakra zelfstudie:

  • Deze cursus is bedoeld om jezelf beter in je kracht te zetten, het geeft je inzichten in je eigen weten en kunnen en daardoor kom je veel beter in balans , dit is wat je in verdere leven altijd kunt gebruiken en veel aan hebt.

Je krijgt een duidelijker beeld van je blokkades en energiestroom.